2. desember 2005

Dagens oppfinnelse

Sjekk ut denne dingsen: http://www.compoundsecurity.co.uk/index.html

Denne spennende oppfinnelsen fra England (?) skremmer bort "plagsomme" ungdommer som står å henger utenfor butikken din. Ved å montere en liten høyttaler som spiller en jevn frekvens på 16000Hz (som bare personer under 25 hører pga hørselen svekkes jo eldre man blir!) på et lavt, men irriterende nivå så vil ungdommene synes det er plagsomt å oppholde seg der. Jeg har noen tanker om denne oppfinnelsen, som forøvrig heter Mosquito.

Først, salgsmessig er det helt genialt. Dersom èn butikk monterer denne dingsen, så vil ungdommene bli skremt et annet sted. Deretter må denne også montere en slik dings, og slik pågår det helt til alle butikkeiere og andre som finner ungdommer plagsomme er home free. På den måten får oppfinneren solgt masse.

På den andre siden... siden ingen voksne kan høre denne lyden, så er det jo bare for ungdommene å ødelegge den på en eller annen måte. Butikkeieren ville nok fort funnet ut at noe var galt, ettersom ungdommene plutselig hang der igjen etter skytekonkurranse med luftgevær... men idèen er god!

Og til slutt noen bitre ord fra en som har jobbet som ungdomsarbeider.... jeg tror en sånn dings ble oppfunnet for lenge siden, som en gudommelig greie. Straks tiltak for ungdom blir iverksatt så er det kun en svært liten gruppe ungdommer som benytter seg av det. For å være helt ærlig tror jeg pipelyden kommer fra kommunen, kommunekassa, sløve kommuneansatte og inkompetente duster som er ansatt i den verna bedriften "kommune AS". Nok om det... ha en god helg! Jeg leser makro II....

Ingen kommentarer: