6. februar 2006

Bulgaria-turen: no turning back

Nå har jeg vært nede på Star Tour på Torgallmenningen og bestilt tur til Bulgaria. Jeg skal ikke reise alene, Mariann skal selvfølgelig være med! Vi valgte å bestille på forhånd framfor å satse på sjansebilletter, fordi det er kjekt å ha planene klare i tillegg til å vite at man kommer på et bra hotell. Hotellet ja.. stikkord er: Basseng på taket, nytt i 2004, utsikt over svartehavet og Nessebar som er på Unescos verdenarvsliste (forøvrig det stedet den EKTE Dracula ferierte..) og eget spa på hotellet. Tror vi skal besøke den minst en gang!

Hotellet heter Marina Palace og ligger veldig bra til. Tror den ligger i et noenlunde fredelig strøk. Stranda i Bulgaria er forøvrig besatt av diskoteker og party til klokken 6 på morgenen.

Bulgaria ligger an til å bli årets store feriehit, skal jeg tro reisebyråene. Hovedsaklig på grunn av silkemyke sandstrender, langgrunne og blått hav, et prisnivå som gjør at 3000 kroner holder i massevis (for 2 uker ja). Som priseksempel kan drinker med uante mengder alkohol i glass på størrelse med mugger ligge på rundt 20kr. For to (happy hour). En svært fin middag (med drikke) for to går i boks for rundt 100-150 kroner, mens halvliterne går ned på høykant for under 10-kroningen. Alt dette er priser i turistsstrøkene, og der er det så dyrt at få har råd til å bo der. Utenom sesong bor det rundt 500 der. I sesongen bor det ca 65 000. Sjarmerende!

Bulgaria har utrolig mye historie å by på, og utflukter går det mange steder. I tillegg er storbyene shopping-mekkaer, selv om mye av merkevarene er billige kopier.

Alt i alt kommer dette til å bli kjempemoro, og være en stor gulrot fram mot sommerferien. Jeg har aldri vært noen dreven sydenturist, så dette blir kjempemoro!!!

Vi reiser 19. juli og blir to uker, og skal gjøre så godt vi kan for å skrive dagbok på bloggen her sånn at alle hjemme kan følge misunnelig med på hvordan vi har det ;-)

Nå er det bare å lære seg bulgarsk, pugging av kyrilliske bokstaver er jeg i gang med for lengst.

1 kommentar:

Henriette sa...

Kan absolutt anbefale Bulgen ja. Jeg og Petter var der 2 uker ifjor. Vi reise i begynnelsen av juni, og da var det litt varierende med været. Sol hver dag, men få soltimer og ofte regn på ettermiddagen. Så bra dere reiser i juli. Vi brukte 3000 kr tilsammen for begge to, på 2 uker. Bulgaria er _billig_!!
For å ta et eksempel: 3 retters middag, et par øl og en flaske vin, + kaffe og avec = 200 kr (totalt). :D Genialt! Og hvis du tipser bra, dvs 80 kr f.eks får du kongebehandling neste gang du kommer til restauranten ;) Vi feilregna litt en plass og tipsa 100 kr, og neste gang vi gikk dit slåss de om å få servere oss ;D