1. oktober 2006

En digresjon

I dag har jeg utrolig mye skolearbeid å gjøre. Jeg skal lese ca hundre sider med artikler om game theory og skrive en del av en oppgave der jeg skal identifisere bruk av game theory i markedet for motorsykler (cruisers) basert på en artikkel om nettopp cruisers. Som skal leveres i kveld. Foreløpig har jeg null ord på arket.

Dette er nok en situasjon de aller fleste kjenner seg igjen i. Hittils i dag har jeg fått gjort mye i leiligheten, mye støv og rot gjør at det brenner lett under føttene på meg når jeg egentlig bare må sitte å lese. Så ting som jeg har utsatt i dagevis (og ukevis!) har jeg nå fått gjort, og leiligheten begynner å se ryddig ut igjen.

Begynner også å innse at den er utrolig trang, spesielt for to personer. Likevel er intensjonen å prøve den på vorspiel med ti personer! Problemet er bare å finne en helg som passer. For tiden flyr, og skolen har allerede passert sin femte uke! Det høres kanskje ikke så mye ut, men de fleste fagene er halvferdige og vel så det, uten at jeg føler meg halvferdig i det hele tatt. Egentlig føler jeg meg nesten som om jeg spiller monopol og nettopp rykket tilbake til start. Hvertfall i dag.

I tillegg er Mariann reist hjem for å jobbe i helga, og i ensomheten begynner selvfølgelig tankene å sveve. Det er egentlig utrolig stille og kjedelig i Oslo, og tiden forsvinner til aktiviteter som gir lite minner og opplevelser tilbake. For eksempel har jeg enda ikke hatt sjans til å besøke den fantastiske kafèen Dolce Vita som serverer hjemmelaget is og italiensk mat, og som på toppen av det hele også er stamstedet til Mette Marit. Apropos kjente fjes, hittils har jeg sett Dan Børge Akerø (som alle vet), men i går etter jobb så jeg Siv Jensen sitte på en pub på majorstuen. Ellers har jeg sett han bonden i Bare Bea (han unge fra Stavanger) og Harald Rønneberg (uten sammenlikning forøvrig). I Bergen var det lite kjendisansikter, utenom Davy Wathne (obligatorisk dersom man har bodd i Bergen) og en skuespiller som jeg ikke husker navnet på (best kjent på teater tror jeg... høy med grov stemme og mørkt hår..hehe).

Men kjendiser er ikke nok til å bli knyttet til Oslo. Akkurat nå savner jeg Bergen veldig mye. Eller, forsåvidt ikke byen i seg selv, men alle vennene mine der borte! Det vil si alle dere som leser bloggen min (tror ikke det er så mange andre som leser bloggen min). Vi må planlegge noe konkret om en fest snart, ikke bare snakke løst om det. Enten så kommer jeg til Bergen, eller så kommer dere hit. Jeg kan godt komme til Bergen en tur ;-) Når passer det?

Var en kort tur på byen med en i klassen på fredagskvelden, ble bare et par pils foran TVen hjemme hos han, før vi tok en pils på en ubestemmelig pub i Hedgehaugsveien (den hadde både flatskjermer med fotballsendinger, gamle Coca-Cola plakater på veggene, flypropeller og neonlysskilt... flerkulturell temafest?). Uansett, så snakket han om hvor vanskelig det er å komme innpå folk på BI. Han mente det var vanskelig å bli kjent med folk, og jo mer jeg tenker på det jo mer er jeg egentlig enig. I den ene klassen min kjenner jeg ingen, og selv gruppemedlemmene er jeg knapt på hils med. I de andre klassene tviholder jeg på de jeg ble kjent med på fadderukene, så mange andre nye har det egentlig ikke blitt. Men samtidig tenker jeg på erfaringen fra HSH, der jeg før jul holdt meg veldig til de fra fadderuken, men etter jul så skjedde det noe og vennekretsen på skolen ble omrokkert fullstendig (dog, jeg har en teori.).

Som dere sikkert har lagt merke til, så skjer bloggoppdateringene mine sjeldnere og sjeldnere. jeg tror det har sammenheng med hvor travelt jeg har, hvor mye som skjer rundt meg og hva jeg har lyst å skrive om. Om jeg skal holde antall innlegg oppe, så må jeg legge over til en mer upersonlig vinkling på innleggene. Men det er ikke helt det bloggen min dreier seg om heller. I bunn og grunn er det en dagbok. Heldigvis begynte jeg å skrive ganske tidlig etter jeg flytta til Bergen, så hvis jeg en dag er fristet til å mimre så kan jeg bare lese bloggen min fra A til Å. Det kan forsåvidt alle dere andre jeg har bodd, studert, festet og blitt kjent med gjennom de to årene. Det er nok mange historier dere selv har deltatt på, og mange ting dere vil kjenne dere igjen i.

Nå slo det meg. Klokka er kvart over ett og jeg har fortsatt ikke sagt et ord i dag. Men i hodet har jeg tusen.

Før dette nærmer seg et innlegg à la denne frøkenen (en av de personene jeg kjenner aller best fra Bergen), så får jeg legge om stilen og prøve meg på litt skolearbeid igjen.

Men først en cappuccino.

Dagens anbefaling: www.youtube.com (uendelig moro - spesielt mimekonkurransene. Søk på kjente sanger og le deg ihjel!)
Dagens nisjebutikk (Majorstuen): http://bobbleheads.no

1 kommentar:

Ingvild sa...

Helge Jordal