8. august 2008

En tørsteslukker


Hva er egentlig forskjellen på en dyr whiskey (ja, den irske utgaven skrives slik) og dyrt vann? Begge har vært gjennom store prosesser som fører til det ferdige produktet som tappes på flaske. Jeg leste nylig en bok om vin hvor de anbefalte å studere etiketten dersom du var usikker på hvilken vin du skulle velge. En vinbonde som er stolt av produktet sitt vil gjøre flasken penest mulig, framfor en vinbonde som ikke har fullt så god vin, og som lager en fargerik etikett som trekker masse oppmerksomhet.

Jeg er litt usikker på hvor man skal kategorisere Bling H2O på denne skalaen. Er det en flaske som skriker etter oppmerksomhet med sine 60-ognoe swarovski-krystaller montert utpå flasken, eller gjenspeiler det et vann av skyhøy kvalitet? Den diskusjonen kan helles gjøres på et overopphetet forum på VG.no, men faktum er at Deli de Luca selger en flaske vann til 650 kroner for 0,7 liter. Det gir en literpris 928 kroner. Ettersom vann ikke er avgiftsbelagt, ville den samme flasken kostet 742 kroner per liter om du kjøpte den på danskebåten - ikke at de selger den da.


Denne flasken kan minne litt om iPhone-programmet I am rich, som selges til 5000 kroner på iTunes app store. Man tar et relativt normalt produkt, overpriser det fullstendig, og lanserer det i en lekker innpakning. I Bling H2O sitt tilfelle, til tross for at kildevannet er renset ni ganger med forskjellige teknikker og gudene-vet-hva, så er det innpakningen som koster. Og kanskje det imaget du utstråler når du står på Deli de Luca med seks meter kø bak deg og bestiller en Bling H2O, eller bare «H2O» som den kalles i kantina på BI.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bling H20 er uten tvil det beste flaskevannet jeg har smakt. Fantastisk design og det at de koster tullete mye bidrar til å øke helhetsopplevelsen. Bra at vi endelig får tak i noe annet enn bare BonAqua og Farris i Norge. Har sett at Deli de Luca selger mange nye vann som koster litt, men jeg synes man får det man betaler for. Mye bedre å drikke skikkelig vann enn brus.

Anonym sa...

Mon tro om det er de samme som er nevnt her, som kjøper dette vannet:
http://www.kragero-blad.no/article/20080802/NYHETER01/435778060/0/NYHETER