23. januar 2007

Everybody please STANDUP!

Vi var på stand-up i kveld. Du vet, de folka som står på en scene med en mikrofon og skarp belysning i ansiktet. De som desprerat prøver å oppnå applaus, jubel, damer på hotellrommet eller i det minste et par ølbonger i baren.

Vi var på stand-up forrige tirsdag også. Da var det første gang på en god stund, og første gang vi var på Latter på Aker Brygge. Hver tirsdag huser de fire-fem komikere som får lov å gjøgle foran et lite publikum på to hundre edru pilleprodusenter, slaktere, rullestolfabrikk-ansatte og andre borgere av det diversifiserte samfunn. Forrige tirsdag var fantastisk. Åsleik Engmark var konferansier og sto for et forrykende show mellom opptredene til Mads Hadler (han høye blonde uten øyebryn), Siri Kristiansen (Petre), Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha (Kanal24) og Paul Håvard Østby (bonden i by'n som aldri går over veien på blinkende grønn mann). Fantastisk opptreden og god underholdning av alle mann, til tross for at vi har sett opptredenen til både Mads Hadler og Siri Kristiansen tidligere i høst på Lille.

De som kjenner godt til Åsleik Engmark fra før av vet at han er en glitrende improvisør. Han finner opp sanger og dikter historier raskere enn du klarer å finne et ord som rimer på ditt eget navn, og dikter historier basert på ting han får vite om publikum. Toveis kommunikasjon står sterkt.

Idag var Åsleik konferansier igjen, og han kjørte samme glitrende stilen som sist. Men når man har sett det før, så mister det fort magien over seg. Spesielt når man ser showet så tett på hverandre. Vi hadde lyst å gå idag igjen fordi vi synes det var fantastisk bra sist, i tillegg til at det skulle være fem nye stand-up komikere på scenen i kveld.
For å gjøre en liten tvist så hadde Åsleik Engmark laget noen stand-up regler for kvelden. De fem stand-up komikerne Dag Sørås, Roar Brekke, Baste Bolstad, Janne Rønningen og Jon Schau som sto på scenen i kveld ble utfordret med å kjøre et nytt show de aldri før har gjort før. De måtte rett og slett improvisere de også. (Men de hadde jo fått noen dager til å tenke over saken da...). Det fungerte veldig bra for noen, passe for andre, og resulterte i en hel del tørre vitser. Uansett var det veldig underholdende! Men det er rart med det, forventningene er høye etter første gangs besøk, og de innfrir sjelden de neste gangene. Dersom forrige tirsdag fikk terningkast fem, gir jeg denne kvelden en firer sett fra mine øyne.

Alt i alt terningkast ni på to kvelder! Slettes ikke verst.

Ingen kommentarer: