15. februar 2008

Hvorfor du skal bruke Firefox

Ta en kikk på de to bildene under. Det er utklipp av forsiden til dagbladet.no. Ser du forskjellen? Det øverste bildet er tatt mens jeg brukte Firefox til å surfe meg inn på dagbladet sine nettsider, mens den nederste nettleseren er for anledningen Opera (helt tilfeldig - samme resultat får du med hvilken som helst annen nettleser).
http://www.blogger.com/img/gl.link.gif
Reklame! Enorme mengder med reklame pumpes inn på netthttp://www.blogger.com/img/gl.link.gifsidene i grusom utpakning (det er jo utpakning en reklame er, og ikke innpakning...). Hva er resultatet ved å surfe på nettsider med enorme mengder reklame? Jo, at de tar laaaang tid å laste. I tillegg er reklamene ofte Flash-baserte, noe som kan rote det til skikkelig med tanke på ytelse og stabilitet.

Og som du sikkert har skjønt fra de to bildene under, så finnes det en løsning. Installèr Firefox, gå på "Extensions" (eller utvidelser om du laster den ned på norsk) og installer Adblock og Adblock filter extension. Vips, så er du reklamefri. Ikke bare på Dagbladet, men så og si alt som finnes av reklame på nettet.

Og for de som klager og synes dette er grusomt å gjøre på grunn av at nettsidene skal tjene penger og må ha inntekten for å opprettholde kvaliteten på siden; dette er ikke noe mer enn den elektroniske utgaven av "reklame, nei takk." klistremerket som har blitt distribuert i alle år. Man må kunne si "reklame, nei takk" til internett-reklame også.

Trykk på bildene for å se de i stort format.


1 kommentar:

Anonym sa...

Omvendt mener du. Firefox nederst.