23. desember 2007

Hehe...

E24 does it again. Eller, er ikke noe krise de har på gang nå, men RSS-leseren min fanget opp to artikler listet etter hverandre. Den ene dreier seg om "Ti overraskelser i 2008" der det blir spådd hvordan 2008 utvikler seg. I den påfølgende artiklen leser jeg om "Pengeekspertenes skivebom" der samme avis skriver om hvor feil spådommene for 2007 gikk.
Hvorfor bruker man tid på dette?

Nå passer det med et sitat jeg sikkert har nevnt før, men anyways.. here goes: It's hard to predict. Especially about the future. - Niels Bohr



22. desember 2007

oppfølging av ventelosaken

Her er mailen jeg sendte til teamleder på kundeavdelingen på Ventelo. Her finner dere også nummer dere kan nå meg på framover.

----

Hei,


framfor å skrive deg et formelt brev har jeg heller uttalt min frustrasjon ovenfor Ventelo på min blogg. Den leses ikke av veldig mange, men er dog mitt virkemiddel for å bli hørt. Jeg antar at du tar kontakt med meg etter å ha lest den.

Bloggen min:
http://tinyurl.com/yrc3rn

Jeg føler dette er en bedre måte å kommunisere min frustrasjon over Ventelos oppfølging av tidligere Nutel-kunder framfor et formelt og saklig brev med en høflig formaning av min misnøye. Blogginnlegget er en fem-minutters seanse umiddelbart etter jeg oppdager at mitt abbonnement er "forduftet" og at jeg får beskjed via telefonsvarer fra en annen telefon om at nummeret mitt angivelig ikke lenger er i bruk.

Du kan forøvrig nå meg på mitt foreløpige anskaffede Chess kontantkort ved telefonnummer 45 00 48 62.


Med Vennlig Hilsen

Joakim Reinert Knutsen
mobil hos Ventelo: 40 45 49 99

Advarsel mot Ventelo

De har en kundebehandling og oppfølging som er hårreisende. Om du har anledning, så hold deg langt unna Ventelo.

Mens Nutel (min tidligere operatør) gikk konkurs, så mottok jeg en tekstmelding fra Ventelo om at de gladelig tok meg i mot som kunde. Implisitt sa de at "vi kan fikse alle dine problemer med at telefonen blir sperret som følge av konkursen, bare ta en telefon til oss og alt er i orden".

1. De brukte tre dager på å åpne abbonnementet mitt, noe som skal ta under èn time. I mellomtiden var jeg helt uten mobil, og til tross for gjentatt kontakt med kundeavdelingen så ble det ikke noen løsning på det (med gjentatt mener jeg tre-fire ganger om dagen). Riktignok var dette delvis min feil, men jeg fikk opplyst feil faksnummer å sende bekreftelse til, samt at en annen bestilling blokkerte for portering. Men da Ventelo oppdaget dette, så unnlot de å ta kontakt med meg for å gi beskjed. Nei, de dro heller hjem for dagen og ventet til jeg tok kontakt en tre-fire ganger neste dag også. Det er kundesupporten som skal være ekspertene på å løse problemer, og burde lett spore alle årsaker til utfordringene de møter.

2. Ingen på kundesupport/salg kunne/ville hjelpe meg. I èn samtale ble jeg satt over til syv personer, ingen tilsynelatende interessert i å løse problemet mitt selv om det er fullt mulig å fikse raskt. Til tross for at jeg spesifikt ba om å ikke bli satt videre til en annen kundebehandler, så ble jeg det. I løpet av hele dette oppstyret har jeg pratet med rundt tolv personer, både på privat og bedrift (gudene vite hvorfor jeg ble satt over til bedrift, noe som bare førte til at jeg ble satt tilbake til privat og enda mer venting).

3. Etter endelig å ha fikset problemet mitt, så går det under 20 timer før mobilabbonnementet mitt er fullstendig sperret og personer som ringer meg får beskjed om at de "er kommet til et nummer som ikke er i bruk". Hvis Ventelo har rotet bort sølvnummeret mitt, så gir jeg meg ikke før de har ordnet opp; denne gangen med litt kompetanse og innsatsvilje i bunn.

Særdeles klanderverdig kundebehandling med andre ord, og det å finne noen i kundeavdelingen som faktisk "gidder" å hjelpe deg er som å spille bingo. Min anbefaling er å ringe opptil fem-seks ganger før du bør gi opp. Eller, du kan bare gi opp med en gang og ringe noen andre.

Ventelos slogan: MEGET FORNØYDE KUNDER
Min psykologiske status: MEGET MISFORNØYD KUNDE - ikke passe fornøyd, ikke litt misfornøyd, og heller ikke skuffet eller såret, men rett og slett meget misfornøyd.

Så nå sitter jeg her, uten mobiltelefon. Kundesupporten har stengt (det er lørdag, må vite...), jula og en drøss med helligdager nærmer seg, og jeg er uten mulighet til å bli kontaktet av venner eller familie. Må jeg gjennom samme saksbehandling som forrige gang, så kan jeg se langt etter en løsning før godt ut i 2008.

(Det finnes heldigvis unntak, og det er èn person hos Ventelo som hadde det som trengs for å løse kunders problemer - med tiltakskraft og empati. Takk, og god jul til deg. Til resten ønsker jeg også god jul... så får dere lese ordlyden som dere vil.)

Link til denne bloggen er videresendt teamleder/overordnet på kundeavdelingen til Ventelo.

9. desember 2007

Revisorhumor

Eksamensperiode byr på lyspunkter også, blant annet at humorsansen reduseres til minimum. Alt blir morsomt, og dårlig humor sitter løsere enn noen sinne.

Blant annet fant vi ut at det var viktig å ta masse A- og B-vitaminer, framfor C- og E-vitaminer som vi hadde spist så langt.......

Ellers leste jeg i regnskapsboka mi at selskap ikke skal føre inntekten før inntekten er sikker. Det vil si, har du solgt noe til en kunde så skal ikke salget inntektsføres før du faktisk har levert varen og fått pengene. Som noen eksempler på særtilfeller brukte de butikker som har 30 dagers fri returrett. I de tilfellene skal ikke salget inntektsføres før etter tredve dager, ettersom det er en mulighet for at kunden kommer tilbake med varen, og man da må kreditere salget. Slike tilfeller blir spesielt kritisk i desember hvor man kan få unormalt høye salg ved å kreditere alt igjen i januar.
Så kom jeg til å tenke på IKEA. De har nemlig ubegrenset bytterett så lenge varen er i "ny-stand" og du har kvitteringen. Når inntektsfører IKEA salgene sine da?

7. desember 2007

Juleferie!!

Da var faktisk semesteret over. Hardt og brutalt forlater jeg lesesal og kjip skolekaffe til fordel for frikvelder, pengetjening om dagen og luksuriøs tilværelse som slaraffenkopp. Avsluttet med en skriftlig eksamen i Pricing Strategies i dag, som forøvrig gikk veldig bra. Blir skuffet om det blir dårligere enn B der, noe det sikkert ikke gjør. Og ikke før jeg var ferdig med eksamenen så tikket det første eksamensresultatet inn, og, mine damer og herrer, jeg kan herved erklære meg for ekspert å være i ressursflyt mellom bedrifter - med kvalitetsstempelet A. Hurra! Min andre A på masteren - veldig stolt av det! Målet er èn A til dette semesteret, og jeg har tre sjanser... så vi får se :D

Nå er det feiring med Fjordland komlemiddag, som jeg til min store positive overraskelse fant parkert i hyllene på Rimi.

1. desember 2007

Terra - fra jord er du kommet...

... til jord skal du bli (eller er du blitt).

Hva kan alle lære av dette? Ærlighet, redelighet, en god porsjon fornuft og langsiktig kundefokus (framfor kortsiktig profittmaksimering).

I tillegg har vi lært at kommuneansatte er beskyttet mot inkompetanse. Utrolig at ingen har blitt stilt til veggs, eller fått fyken for den saks skyld. Man kan ikke skjule seg bak det faktum at man har blitt "lurt" (hvis de har det, da..). Og når man spiller med så mye penger at beløpene tilnærmer seg nesten 100 000 kroner per person som er bosatt i kommunen, da driver man ikke lenger med investeringer, men... hva er ordet... finnes det et ord? Helt uforståelig er det uansett.

Og endelig viser Stoltenberg at han har litt guts: Han kommenterte at kommunene ikke kunne regne med staten, og at det absolutt ikke fantes noe garantifond for investeringer, og overførte dermed hele ansvaret på kommunene. I motsetning til Kristin Halvorsen som nok en gang viser manglende sosial-økonomisk innsikt og ber sparebankene (eierne av Terra) om å ta ansvar.

Men tviler ikke på at det er nok klanderverdige ting mot Terra, dog... men de er blitt til Terra.....

Good Karma. Bad Karma.

Anbefaler alle som er i Oslo i jula om å kjøpe =Oslo sitt julemagasin. Halvparten av hundrelappen du må ut med går til selger, så det er egentlig ingen unnskyldning for å ikke kjøpe. Jeg kjøpte i stad og fylte opp kvoten for gavmildhet denne dagen. Alt ligger til rette for god Karma.

Men så kommer vi hjem. Skal henge opp den nye flotte glass-julekula med lys i som skal henge i vinduet. Begynner å montere og styre, henge opp kroker og strekke kabler. Ikke lenge etter jeg er kommet i gang, og langt fra før vi fikk se den med lys i, så gikk den i bakken i tusen knas. Ikke at den var kjempedyr, men når man har lite penger og føler at man gjør en liten investering i luksusvarer som julepynt, så får man høye forventninger. Desto mer skuffet når den knuste... bad karma. Hva har jeg gjort galt i det siste?

Uansett skal vi kjøpe ny! Gir oss ikke... ;-)