9. desember 2007

Revisorhumor

Eksamensperiode byr på lyspunkter også, blant annet at humorsansen reduseres til minimum. Alt blir morsomt, og dårlig humor sitter løsere enn noen sinne.

Blant annet fant vi ut at det var viktig å ta masse A- og B-vitaminer, framfor C- og E-vitaminer som vi hadde spist så langt.......

Ellers leste jeg i regnskapsboka mi at selskap ikke skal føre inntekten før inntekten er sikker. Det vil si, har du solgt noe til en kunde så skal ikke salget inntektsføres før du faktisk har levert varen og fått pengene. Som noen eksempler på særtilfeller brukte de butikker som har 30 dagers fri returrett. I de tilfellene skal ikke salget inntektsføres før etter tredve dager, ettersom det er en mulighet for at kunden kommer tilbake med varen, og man da må kreditere salget. Slike tilfeller blir spesielt kritisk i desember hvor man kan få unormalt høye salg ved å kreditere alt igjen i januar.
Så kom jeg til å tenke på IKEA. De har nemlig ubegrenset bytterett så lenge varen er i "ny-stand" og du har kvitteringen. Når inntektsfører IKEA salgene sine da?

Ingen kommentarer: