21. august 2006

Til minne om Rassmuss


DSC05351
Rassmuss våren 2004. Trykk på bildet for å se stort.
Rassmuss (f. 3. august 1994) sovnet stille inn hos dyrlegen idag. Han rakk å bli 12 år og 18 dager gammel og vil bli minnet som en familiekjær og livlig hund der halen alltid stod til værs og logret for hver minste ting.

Måtte du ha det fint på de evige jaktmarker, med ubegrenset tilgang på tomme, sammenbrettete melkekartonger og andre hundeleker du synes er morsomme (som gule gummiringer, badeballer og gummikyllinger).

20. august 2006

Nytt bloggdesign


Bilde 2
Originally uploaded by kaffejoakim.
Jeg har gått med planer om dette lenge, uten å få gjort stort mye med det. Men nå hoppet i det og endret designet på bloggen min. Det blir veldig uvant i starten, men vi får se hvordan det går etterhvert. Tilbakemeldinger mottas med takk!
Uansett måtte noe gjøres, bloggen var preget av at jeg bodde i Bergen. Og det gjør jeg jo ikke lenger, nå er det Oslo for alle penga!

Og hvis du allerede ikke husker hvordan bloggen min så ut, så har jeg lagt ved bilde slik den så ut før oppdateringen.

19. august 2006

A walk in the city

I det siste har jeg hatt en tendens til å gå omveier hjem med vilje, for å bli kjent i nabolaget vårt. I dag tok jeg turen om Bislet, som viste seg å inneholde en rekke butikker og cafèer. For å holde retningen hjemover, så tok jeg en høyresving etter å ha spasert litt oppover og kom inn mot en pub som het The Fly Fisher. Her satt ingen mindre enn Dan Børge Akerø og smattet på en Monica Lewinsky. Jeg tviler på at The Fly Fisher er stedet man har lyst til å bli assosiert med, tatt bordnaboene i betraktning. Uansett så la jeg merke til at han stirret ivrig på meg der jeg kom gående, og uten å kunne lese tanker (dessverre), så vil jeg tippe at han stirret på håret mitt. Det er jo ikke å komme unna at jeg og Dan Børge Akerø har visse likheter ved frisyrene våres. Dessuten er det ikke så veldig mange som er så heldige som oss, afrostyle og hvit hud er en sjelden kombinasjon.

Vi burde bli fredet.

Og mens tankene glir; dersom jeg skulle ha ondsinnede gener i kroppen og miste håret innen jeg er 30 så er ikke likheten med Dan Børge så slående lenger. Da tror jeg at Se&Hør kan bruke meg oppmot Crusty the Clown i sin ukentlige bildecollage - som to dråper vann.

Monday, Monday

Den store dagen jeg venter på. Mandag, mandag.
Hvis jeg ikke husker veldig feil, så synes ikke Mamas & Papas at mandagen var noe tess. Sjelden synes vel jeg det og, men akkurat nå ser jeg veldig fram til den. Jeg gleder meg til å begynne i hverdagen igjen. Ikke har jeg hatt noen sommerjobb som har tatt lufta av meg, kun uendelig frihet hele sommeren (uten penger... frihet??)

Mandag begynner skolen og vi skal møte klokka to for immatrikulering. Deretter bærer det i vei for fadderfest på kvelden med Paperboys og Karpe Diem konsert.

BI virker som en svært gjennomført skole, og selv masterstudentene har en fullverdig fadderuke. Tirsdagen er første dag med forelesninger, så da er det ikke noe faddersprell. Onsdag derimot, så er vi alle sammen på befaring i Holmenkollen. Denne gang for å feste, men jeg lover å sørge for å ha øynene åpne for fine og framtidig aktuelle eiendommer. Må jo ha et greit sted å bo...

Av en eller annen grunn gleder jeg meg mest til torsdagen. Dagen er litt rar, men skolestart klokka åtte og forelesninger helt til åtte på kvelden (!) og samtidig fadderfest i Frognerparken (ja, vi alle kjenner sinnataggen i Vigelandsparken som strengt tatt blir det samme som Frognerparken). Her skal vi bare nyte været (forhåpentligvis sol) og det lokkes med gratis mat og drikke.

Fredag er det også fest, men da sitter Mariann og jeg på bussen mot Haugesund for å delta i bryllupet til en barndomskamerat av meg, Per Christian. Det blir utrolig moro, rart at noen i flokken allerede gifter seg (allerede og allerede fru Blom).

Oslo ankommes trygt søndag kveld, klar for ny uke med nye utfordringer på skolen. Og den som tror at fadderuka bare varer en uke på BI må tro igjen. Her kjører vi igang med ny runde fadderfeser. Riktignok skjer det fint lite på mandagen, men tirsdagen huser en herlig båttur i Oslofjorden. Som om ikke det er nok så ender hele båtturen med ekte sjøsyke; fyllekalas i sentrum straks landgangen skraper i asfalten ved Aker Brygge. Onsdag og torsdag er satt av til omgangssjuke, så det er ingen unnskyldning til å ikke delta på fadderukas siste unnskyldning til å arrangere festiviteter, nemlig "end of frosh week party". Herlig. Og logisk. Selvfølgelig må man avslutte fadderukene med en fest, ellers hadde det jo ikke blitt noen avslutning.

Dagens opptur: pensumlista ligger på en noe optimistisk tusenlapp dersom jeg plukker fra www.amazon.co.uk
Dagens nedtur: Mariann reist til Tønsberg for å jobbe i helga.

Dagens anbefaling: bulgarsk hvitvin.

18. august 2006

Tiden flyr, men jeg står i en myr.

Det føles nesten litt slik. Men vi begynner i det minste å komme i mål med rydding av leiligheten, litt besøk fra dere (du ja!) hadde ikke skadet på den siste lille ryddemotivasjonen.

Blir heldigvis litt jobbing i Oslo-butikken om dagen, til nå har ikke folk vært så veldig annerledes enn i Bergen. Kanskje forskjellen mellom Oslo og Bergen ikke er så stor?

Nabobygget huset en diger fest i kveld (sikkert fadderfest). Fikk tilbake litt av den gode Gyldenpris-følelsen, bare at nå var det ikke jeg som deltok. Ble litt mimrende, og kom på hvor masse jeg egentlig savner Bergen. Til tross for at jeg har det helt flott i Oslo med Mariann og sånn da :)

Hva var folk bekymret for når jeg flytta til Oslo; jeg tenker på kaffesupply (forhåpentligvis flere ting og da...). Noen har tatt gaffelen i egen hånd og anskaffet seg sin egen Rancilio Silvia og Rocky. Bjørn Even så den nødvendige investeringen komme faretruende etter jeg flyttet og har selv skaffet seg sin personlige kaffebar på kjøkkenbenken nå.

Innser nå at jeg gleder meg veldig til å begynne på skolen på mandag. Men gruer meg også. Tenk om jeg ikke trives, tenk om det blir for vanskelig, om jeg ikke skulle mestre det, hvordan folk er, om jeg ikke får skikkelig kontakt med noen eller hvordan ting kommer til å bli. Jeg er hvertfall veldig klar over at dette er noe helt nytt i livet egentlig, og jeg må jo ta utfordringen på strak arm. Spennende blir det hvertfall.

Dagens anbefaling: Elkjøps fototjeneste (mycket billig, og svært brukervennlig).
Dagens pisk: Frøken 401, det går rykter om at naboene ikke ser noe til deg. Med fare for å gjøre det for bra på skolen, så dømmer jeg deg til betinget fengsel i 30 dager med daglig meldeplikt hos enten Mr. 419 eller frk. 402. Fredag og lørdag er meldeplikt klokken 20:00 med minimum 0,7 i promille. (Jeg vet at du eller Ellen leser dette en gang:)

Dagens free lunsj: Dagens Næringsliv - www.dn.no/gratis

12. august 2006

Ny leilighet. Kaos. Ingen hylleplass.

Naboen har fest. Øltørst. Naboen har musikk. Ikke pakket opp stereoanlegg enda. Stillheten brytes kun av nabofesten. Kaos og ting overalt. Fire dager gått og enda ikke mer ryddig. Kontoen er tømt. Studielånsslippen er glemt innsendt. Men sofaen er i hus. Slapp å vente tre måneder. Flaks!

Tror jeg venter med bilder av vår nye casa til vi har fått litt skikk på rotet. Og til de som tenker på å komme innom på overraskelsesbesøk: glem det. Det finnes ikke gulvplass her. Men snart så. Ingen fare. Jeg kommer til å mase nok. Trenger venner i Oslo. Noen som kjenner noen?

So far so good.

Dagens anbefaling: www.divan.no
Hvorfor? Ûber service og priser som får Ikea til å virke som en overpriset designersjappe.

3. august 2006

Bye Bye, Bulgaria!

Vel hjemme fra to herlige uker, jeg lover å utbrodere i det vide og det brede om ikke så altfor mange stunder. Men en kort oppsummering kan jeg jo tillate meg å ta litt tid til: det var HERLIG! Helt utrolig skjønt! Ferie er undervurdert, og jeg innser det nesten ikke før jeg er hjemme igjen hvor utrolig deilig det har vært.