9. februar 2009

Hva er Microsoft?

For de aller fleste så er Microsoft to ting, nemlig Windows og Office. Spør man yngre folk så vil de i tillegg gjerne si MSN Messenger. Men der stopper det. Består verdens største IT-selskap bare av tre produkter? Det svaret gir seg selv, og dermed står utfordringen klar: nevn fem produkter av Microsoft. Hvis det er for lett, prøv å nevne ti. Hvis det er for lett, prøv å nevnte tretti.

Produktporteføljen til Microsoft er enorm, og spenner bredere enn det jeg kunne klare å forestille meg når jeg begynte der. Visste du at Microsoft leverer komplette sikkerhetsløsninger for både servere, klienter, nettverk og serverapplikasjoner? Eller at Microsoft i sitt virrvarr av kaotiske lisensieringsregler tilbyr ukomplisert leie av programvare? Xbox er bevis på at Microsoft kan hardware, mens Zune er et tilsvarende bevis på at Microsoft ikke alltid er like gode på hardware. Microsoft Online Services ble lansert i USA i november (Norge i mars), og skal bevise at Microsoft kan være en tjenestetilbyder av programvare over internett.

Svaret på hva Microsoft er, kan svares med et nytt spørsmål: Hva er IT? I tiden framover på bloggen vil jeg holde fokus på IT, teknologi og effektivitet. Mens den siste tiden har gått mye med til salgsaktiviteter og kunderelasjoner, vil jeg gjennom bloggen forsøke å bevege meg "back to roots" ved å diskutere skjæringspunktet mellom IT og forretningsstrategi. Og for å pirre leselysten til neste innlegg, så vil jeg avslutte nå med å påstå at det ikke finnes et skjæringspunkt mellom IT og forretningsstrategi.

2 kommentarer:

Pandaen sa...

Sell-out! :)

Joakim Reinert Knutsen sa...

Jøss, er du på nettet enda? Jeg trodde du hadde kapitulert til kulehode og rettetast ;-)