18. januar 2009

Visninger, visninger

Nå er det snart to måneder siden forrige innlegg, noe jeg planlegger å gjøre noe med. Så i ekte "My name is Earl"-stil, så skriver jeg ned "flere jevnlige innlegg på bloggen i hele 2009" ned på listen over ting som både fører til bedre karma, samvittighet, kreativitet og ikke minst flere lesere (forhåpentligvis).

Det har egentlig skjedd ganske mye siden forrige innlegg. Som dere skjønner, så har vi vært på boligjakt. Det resulterte i suksess, og vi fikk tilslaget på drømmeleilighten - og det til en pris vi hadde råd til! Dessverre var det en gammel dame i første etasje med altfor mye penger (og kjennskap til forkjøpsrett) som snappet den rett foran nesa på oss. Det var fryktelig surt, og jeg vurderer fortsatt å sende regning på konsulenthonorar på forhandling av pris på leilighet (spøk). Dessverre for selgerne - den prisen jeg forhandlet fram var nok noe av det beste kjøper som har vært gjort i Markveien i 2008.

Så i dag har jeg vært på fire visninger. Den ene var for liten, den andre var sjarmløs, den tredje var grei nok, og den fjerde var trang og luktet surt. Pokker så vanskelig det er å finne noe når man måler alt opp mot det første. Sånn er det med alt, bare tenk over det selv. Du går til byen for å kjøpe deg noen sko: den første butikken du går inn i har noen ganske fine sko, men de er litt dyre. Derfor går du videre i håp om å finne noe bedre enn disse skoene. Det gjør man sjelden, og det ender alltid med at man går tilbake til det første. For vår del er det første paret med sko utsolgt, og vi må begynne å lete etter nest-best alternativer. Ikke lett.

I tillegg har det faktisk vært ganske folksomt på visningene jeg har vært på i dag. Men til tross for det så har få skrevet seg på interessent-listen, og god gammeldags vitenskap viser jo at det kreves ti stykker på en liste for at man skal få bud fra èn av de. Så folk ser an markedet fortsatt, og benytter januar til å kikke rundt siden det er så mye leiligheter til salgs. Så hold your horses, meglerbransje: krisen er ikke avblåst selv om parketten/laminaten/vinylbelegget i leiligheten dere skal selge blir slitt av litt vintervåte sko.

Ingen kommentarer: