30. mars 2007

Av hensyn til miljøet...

... så har jeg gått til innkjøp av ny mobiltelefon.

Ser du ikke koblingen?

Jeg innser at selv Al Gore hadde hatt problemer med å se sammenhengen her, men bare hør her da:
For det første så bruker den nye telefonen mindre tid på å lade enn den gamle, og samtidig konsumerer den mindre strøm under selve ladingen. Til tross for dette, har den nesten dobbelt så lang batterilevetid.
Dette er de innlysende effektene. I tillegg er det endel indirekte effekter. Ettersom den gamle telefonen begynte å bli særdeles dårlig (de gode gamle k750/w800-symptomene: slo seg av mens man sender melding og at joysticken nesten ikke virket lenger). Frustrasjonene som følge av disse skavankene påførte miljøet vårt unødvendige lidelser. For det første måtte jeg bruke mer strøm på å få utført de samme oppgavene. For det andre ble jeg mer sulten av den ekstra frustrasjonen, noe som fører til økt produksjon av mat og dermed ekstra kraftkrevende ledd i verdikjeden. Og siden jeg er ekstra glad i kjøtt, så fører min dårlige mobil til at det avles flere kyr. Og som alle vet, kyr fiser CO2. Og er CO2 bra for miljøet vårt? Vel.. for å gjøre en veldig lang forklaring kort; det at jeg fikk meg en ny og velfungerende telefon idag medfører at vi unngår en ny istid over Europa i løpet av de neste 25 årene.

Og forresten. Jeg har fått meg en Nokia! En 6300 :D

If they don't have it, you don't need it!


Personlighetstest

Jeg har tatt en personlighetstest hos Adecco.

Testen er kjapp å gjennomføre, og gir deg en antydning på hvordan du er som person i arbeidslivet. Måten den løser dette på er at den sammenligner deg med svarene til andre som har tatt testen, og som befinner seg i samme normgruppe som deg. Uten at jeg egentlig har opplyst noen normgruppe, så ble jeg plassert i internasjonalt salg. Kanskje ikke helt riktig, men ikke skivebom heller. Anyway, dette ble resultatene mine. Gi meg en kommentar på hva du synes, good or bad? (La oss leke Apprentice: Am I fired or am I hired?)

-----------

dette kan du bygge på

Du er en lagspiller. Du liker å jobbe sammen med andre og mener team-arbeid er svært viktig. Derfor tar du også hensyn til andre og støtter og hjelper andre i teamet når du har muligheten til det.

Du ser ting i en overordnet kontekst og gjenkjenner risikofaktorer på et tidlig stadium. Du tar alltid i betrakting konsekvensene av dine egne handlinger.

Det er særdeles viktig for deg at du blir faglig og personlig utfordret gjennom dine arbeidsoppgaver. Du betrakter også jobben din som det stedet hvor du har muligheten til å tilegne deg nye kunnskaper og ferdigheter, og å få være i konstant personlig utvikling.

dette må du være oppmerksom på

Når du forsøker å løse et problem foretrekker du å bruke tradisjonelle strategier og tilnærminger. Du mener som regel at velprøvde tilnærminger er de beste og foretrekker å jobbe i en kontekst hvor det meste er utprøvd og uttestet. I motsetning til en kreativ måte å tenke på, har du en faktaorientert måte å tenke på.

Hvis det stilles krav til deg, lar du dette gå inn på deg, og du er svært personlig og emosjonelt involvert i alt du gjør. Du synes det er vanskelig å skape en sunn balanse mellom jobb og fritid, og blir derfor ofte utslitt etter en arbeidsoppgave.

Du liker ikke å måtte stå i sentrum for oppmerksomheten, og du føler ikke at du trenger å overanstrenge deg med å introdusere deg selv til nye mennesker. Du kan jobbe godt alene og er som oftest reservert når du er i grupper. Du kjenner relativt få mennesker, men til gjengjeld kjenner du disse svært godt og har kjent dem i en lang tid.

normgruppe: Salg (internasjonal)

---------------

18. mars 2007

Ting og tang nå om dagen

Først og fremst; jeg er forkjølet som en dupp. Ikke vet jeg hvordan dupper er forkjølet, men det er lett å tro at de kan bli veldig forkjølet tatt i betraktning hvor lenge de ligger i vannet av gangen. Uansett så er jeg forkjølet. Tett i hodet, tett i nesa og øreverk i høyre øre (jepp.. venstre har det strålende). Jeg ble smittet av Mariann, som igjen ble smittet av noen på sykehuset som hun ikke vet hvem er. Så de siste dagene har forbruket av dopapir mer enn firedoblet seg på grunn av snufsing og snyting. Heldigvis er jeg bedre i dag enn i går, så da får vi håpe at jeg er mer klar i hodet til i morgen (mandag) og klar for nok en uke på skolen. Har nok å gjøre der, skal du vite!

Anyway, jeg har vært å klipt meg. Etter å ha sørfa meg fram til billige frisører på nettet fant jeg en som kaller seg selv for "Top Stil dame- og herrefrisør". Mange positive tilbakemeldinger på internett gjorde at jeg tok sjansen på å ringe å bestille ting. Resultatet ble bra, servicen var strålende og med nærmere 5 kilometer mindre hår på hodet og bare 130kr mindre i lommeboka var jeg klar for helg. For her kommer nemlig litt fakta om håret ditt:
- Du har 300 000 hårstrå på hodet
- Håret ditt vokser ca 50 meter i døgnet
- Det vil si at håret ditt har vokst nærmere 10 cm på den tiden du har brukt på å lese dette blogginnlegget.
- Frisøren klippet bort ca 5000 meter med hår (jeg hadde ikke klippet meg på en stund nei...)

Helgas begivenheter har stort sett dreid seg rundt forkjølelsen min... så veldig mye spennende å utbrodere har jeg dessverre ikke. Men dette var i hvertfall et sårt trengt oppdatering av bloggen. Oppdateringsfrekvensen henger i sammen med arbeidsmengden på skolen.

11. mars 2007

Sensation white 2007

JEG HAR FÅTT BILLETT!!!!

Tusen takk til Karoline som hadde sjansen til å handle billett for meg (pluss til seg selv og Øystein) til Sensation White 2007.

Det er nemlig ikke så lett å få tak i disse billettene.. utklipp fra www.id-t.com:


Sensation White Amsterdam SOLD OUT!

Today at 10 am the presale started for Sensation in Amsterdam. Like last year, the Ticketonline call centre was red-hot and the website booked a visitors record. The World's Leading Dance Event, with 40.000 visitors all dressed in white, was sold out within 2 hours.


Gleder jeg meg? JA! Håper bare at jeg kan... det er på en lørdag, så faren for at jeg kommer til å reise er stor :D Men nå har jeg uansett sikret meg en billett.

Facebook

Det er ikke så lenge siden jeg hørte om facebook for første gang. Etter en ukes tid hadde jeg registrert en enkel profil, men gjorde ikke så mye ut av det. Ikke før nå nylig innså jeg hvor mange folk som er der, og hvor mye tid enkelte bruker der inne. I tillegg leste jeg i studentavisa til BI (Inside) hvor avhengighetsskapende det var.

Etter at jeg leste dette har jeg gått fra å være innom facebooken en gang i uka til tre ganger om dagen. Hurra...