12. februar 2007

Kaffefest 2007

Årets semifinaler i klassisk baristakunst er unnagjort. Se resultatlistene på www.scae.no. Selvfølgelig går finalen i Ålesund. Jeg som gledet meg som en liten unge til å kunne være med som tilskuer på finalen som i alle tidligere år har gått i Oslo. Vi får håpe at den er tilbake til Oslo neste år heller!

11. februar 2007

Blogg til besvær

I følge Google Analytics har jeg hatt hele 18 besøk på bloggen min som følge av at personer har søkt på ordet "motivasjonsbrev" på Google. De søkende finner blogginnlegget mitt fra denne tiden i fjor hvor jeg selv søkte rundt på nettet etter motivasjon til mitt motivasjonsbrev (eller Letter of motivation som mange foretrekker å kalle det). Sannsynligvis er det vordende BI-studenter som roter desperat rundt på nettet for å lære seg å skrive det perfekte motivasjonsbrev. Jeg vil tro at bloggen min har vært mer til besvær enn til nytte så langt (siden jeg faktisk ikke skriver noe om selve innholdet i motivasjonsbrevet mitt), så derfor tenkte jeg å gjøre noe med det nå:

Her er min gavepakke til DEG som ønsker opptak på BI til høsten: kontakt meg, og jeg kan gi deg motivasjonsbrevet mitt (ja, jeg kom inn).

Og til deg som stresser alt for mye: slapp av, egentlig vet ikke BI hvorfor de skal ha motivasjonsbrevet en gang. Opptaket baserer seg utelukkende på karakterer, og motivasjonsbrevet er kun for å holde en internasjonal standard på studiet. Så det så.

6. februar 2007

Så var turen kommet til meg...

Jeg satt å surfet litt på dataen (om TVer faktisk) da jeg hørte voksne stemmer som pratet på gangen. Uten at jeg tenkte mer på det (har jo naboer her) så ringte det på døren. Fornemmelsen om at jeg ikke burde åpne døra slo meg dypt. Men fristelsen ble for stor. Det er jo tross alt ikke så ofte det ringer på her.

"-Hei, er dette hos Knutsen og Jacobsen?". "-Ja", svarte jeg spørrende.
"-Jeg kommer fra NRK TV-lisens", sa mannen på andre siden av dørterskelen min samtidig som han viste meg identifikasjonen sin. Det støkk i meg samtidig som jeg lukket døren litt tettere inntil meg. "Ånei", tenkte jeg. "-J..j..jeg har ikke TV jeg." fikk jeg stotret fram. Før jeg fikk tenkt meg om repliserte kontrolløren at "- Joda, du har det". Jeg kjente at jeg ble stivere. Hvordan visste han det? Ikke var det mulig å se gjennom meg og inn til det digre gammeldagse TV-apparatet som sto i stuen. Ei heller var det muligheter for at han hadde sjekket det på annet vis, for TVen var ikke en gang påslått. "-Jeg bare lurer på om det inngår i Leiekontrakten din med Tellus Eiendom at du har TV, eller om det er din TV". "- D..d..det er min TV" avslørte jeg stotrende etter at lisenskontrolløren hadde spurt meg to ganger. Tankene mine var opptatt med å figurere ut hvordan jeg kunne komme meg unna.

Det var helt tydlig at det ikke var første dagen på jobb for lisenskontrolløren. Elegant leste han kaldsvettingen, stotringen og det diskrè forsøket på å lukke døren bak meg. "- Da kan du bare skrive under her, så skal du få en kvittering av meg" fortsatte han i et urovekkende rolig stemmeleie mens han fylte ut skjemaet han hadde i hånden.

Før jeg visste ordet av det var skjemaet hans utfyllt og signaturen min var klusset ned i signaturfeltet nederst på arket. Tilbake sto jeg med en rød kvittering og en visshet om at en regning på kr 2103,84 vil dumpe ned i postkassen når som helst.

Fra nå av koster det 5,76kr dagen å se på TV. Det er 5,76kr per Simpsons-episode det. Èn Simpsons-sesong er 22 episoder. Det gjør at det koster meg 126,80 kr å se en hel sesong med Simpsons. Hos Platekompaniet koster en sesong 199kr. Så jeg antar at jeg sparer penger på dette her, eller hva? (kinesisk ordtak: I nøden leter fanden etter mager trøst).

Så nå er dere i lomma mi, Dan Børge Akerø og Ivar Dyrhaug.

*Edit: nei, jeg får tenkte positivt. Får tro at pengene mine går til videre drift av NRK Petre (utenom lønna til Håkon Moslet da...)*

12 steg til et supert liv

(sakset fra Dagbladet Debattforum)

1. Ta yrkesutdanning
2. Gå lærling
3. Studiekompetanse
4. Begynn å jobbe, etabler deg med bolig, få med deg veksten i boligmarkdet.
5. Få "vondt i ryggen" eller andre vanskelig å finne symptomer.
6. Maksimer innbetaling på lån
7. Yrekesrettet attføring, finn en 4-årig utdannelse med gode jobbutsikter. Slipp studielån, mens trygdekontoret betaler huslånet ditt!
8. Begynn å jobb igjen.
9. Ny sykdom som forhindrer deg fra å jobbe.
11. Bli ufør
11. Selg huset, cash inn 15-20 års vekst i boligmarkedet.
12. Flytt til syden og lev på trygda der.

4. februar 2007

Enkelte tilbud er bedre enn andre

Et kupp! Spesielt til prisen på 54 kr.

Føler du deg tørst en dag og har lyst på et helt Ikea-glass fullt med brennevin, så er det bare å ta turen til Selam i Nedre Korskirkeallmenningen. Førøvrig glitrende mat på afrikansk vis som gir deg mat og øl for hundrelappen.